Cikkek

Infobar icon

Dolgozunk! A szállítás most ingyenes!

Autótípus keresés
 
 
 
 
 

Hamisítványok problémái

                                                                                              Letörnek a rögzítő csavarok!

A légrugók megrepednek!

Nem működik a keménység átkapcsolása (csak trükkös hegesztett utánzat)!

A lengéscsillapítók zörögnek, az autó instabil!

Az utóbbi időben egyre gyakrabban szólítják meg vállalatunkat csalás áldozatai, akik bedőltek a tisztességtelen értékesítők hirdetéseinek és webshopjainak. Ezeken az oldalakon az eladók "eredeti Német és USA" lengéscsllapítókat, légrugókat és kompresszorokat kínálnak az eredeti ár töredékéért. Ezek többnyire gyenge minőségű ázsiai hamisítványok, amiket nehéz reklamálni. Az eladók panasz esetén további hamisítványokat küldenek - pénzt nem kapja vissza!


CÉGUNG CSAK EREDETI LÉGRUGÓKAT ÚJÍT FEL, EZZEL GARANTÁLVA A MINŐSÉGET! KOMPRESSZOROKAT CSAK EREDETI AMK ES WABCO  MÁRKAT ÁROLUNK!


Hogyan lehet leleplezni a Mercedes-Benz hamisítványokat?

Csak ellenőrizze a csavarokat (lásd a fotót)!

Hogyan leplezzük le a hamisítvány értékesítőjét?

A hamisítványokat értékesítők viszonylag könnyen leleplezhetők, elég feltenni nekik az alábbi kérdéseket:

Ki az értékesített alkatrész gyártója?

Az elfogadható válaszok a következők: SACHS, BWI GROUP, BILSTEIN, MONROE! Kompresszort csakis AMK és WABCO!

A lengéscsillapító a gyártó csomagolásában lesz? A gyártó címkéi megtalálhatók a lengéscsillapítón?

A hamisítványok általában egyszerű barna dobozba teszik őket a gyártó feltüntetése nélkül vagy csak az eshop logójával (lásd fotot original Bilstein dobozok).

A hamisítványokon általában csak az alábbi felirat címkéje szerepel „Air Suspension High Quality“

Vállalnak garanciát a lengéscsillapítóra? Kapni fog úrlapot, mellyel a garanciát érvényesítheti reklamáció esetén?

 Ezen kérdéseknek köszönhetően időt és energiát spórolhat!


CÉGUNG CSAK EREDETI LÉGRUGÓKAT ÚJÍT FEL, EZZEL GARANTÁLVA A MINŐSÉGET! KOMPRESSZOROKAT CSAK EREDETI AMK ES WABCO  MÁRKAT ÁROLUNK!


 

100% Pénz-visszafizetési garancia!

Cégünk garantálja az alkatrész áranak 100% -os visszatérését ( 3 hónapot a vásárlás után) elégedetlenség esetén. Csak kérjük, tartsa be az alábbi feltételeket (mindent egyszerre):

  1. Küldje el nekünk a vásárolt alkatrészt, amellyel nem elégedett. Az alkatrésznek nem kell az eredeti csomagolásban lennie, és lehet használt (de teljesnek kell lennie).
  2. Küldje el nekünk az eredeti oreg / nem működő alkatrészt. Eszt a pontot figyelmen kívül hagyhatja, ha a vásárlás útán már elküldte.
  3. Az alkatrész szerelési / szállítási költségeit (és az ezzel kapcsolatos összes költséget) maga fedezi.

Kérdések esetén ne habozzon kapcsolatba lépni velünk!

 

 

Legrugo felujitas

 

Cseredarab felár

Cégünk a felújított alkatrészeket cseredarab ellenében értékesíti. A termék árahoz cseredarab felárat számolunk fel – 15 000 Ft-t illetve 30 000 Ft-t (lásd a termékleirásban). A cseredarab felárat a régi alkatrész visszajutattása után utaljuk vissza az Ön által megadott bankszámlára (a számlaszámot a futár rendelésénél adja meg).

A régi alkatrész visszaszálítasa ingyenes, elég ingyenes futárt rendelni az oldalunkon itt.

 

Autóproblémákkal kapcsolatos kérdések


Leült az autóm, de újraindítás után felemelkedett...miért?

A rendszerből szivárog a levegő - általában kis repedés a légrugóban. Az autó néha pár perc alatt, máskor pár napon belül ül le. Ez függ a repedés nagyságától és pl. attól is, hogy hogyan parkol le (hogyan válik a repedés szabaddá). A repedés kialakulhat egy légrugóban vagy akár többen is. Néha megtörténhet, hogy az autó pár napig nem ül le és a hiba csak ezt követően jelentkezik újból.

Megoldás:  Javasoljuk az egyes oldalak magasságának megmérését (az abroncsok sárvédőjénél) és a légrugó / lengéscsillapító cseréjét a legalacsonyabb oldalon. Szintén javasoljuk a légrugók / lengéscsillapítók páros cseréjét (2 elülső vagy 2 hátulsó), mivel a légrugók egyformán kopnak és csak idő kérdése, hogy mikor reped meg a másik oldal is (ez lehet pár nap vagy hónap). Így megspórolhatja a szervizben töltött időt és megkímélheti a futómű légkompresszorát is (nem fúj fölöslegesen).                                   


Leült az autóm és egyáltalán nem emelkedik...miért?

Nem működik a légkompresszor és a rendszerből szivárog a levegő - általában kis repedés a légrugóban. A légkompresszor valószínűleg azért "szállt el", mert szüntelenül lyukas rendszerbe fújta a levegőt.

Megoldás:  Elsősorban a légkompresszort szükséges lecserélni (a relléket is!) és megpróbálni felemelni az autót. Ezt követően a rendszer repedésének eltávolítása szükséges. Javasoljuk az autó figyelését és az egyes oldalak magasságának megmérését (az abroncsok sárvédőjénél) például reggel és este. Így kiderítheti melyik oldal süllyed és mely légrugó / lengéscsillapító cseréje szükséges. Szintén javasoljuk a légrugók / lengéscsillapítók páros cseréjét (2 elülső vagy 2 hátulsó), mivel a légrugók egyformán kopnak és csak idő kérdése, hogy mikor reped meg a másik oldal is (ez lehet pár nap vagy hónap). Így megspórolhatja a szervizben töltött időt és megkímélheti a futómű légkompresszorát is (nem fúj fölöslegesen).                                   


A kijelzőn világít egy autó jel nyíllal...miért?

Az autó így jelzi a légrendszer valamely hibáját. Ez többféle problémát jelezhet: gyenge légkompresszor, levegő szivárgása, az autó magasságmérőjének meghibásodása vagy más elektronikai meghibásodás.

Megoldás: Az autót szükséges csatlakoztatni a számítógépes diagnosztikára, mely pontosan meghatározza a problémát.


Egyenetlen úttesten az autó zörög és kopog…miért?

A zörgést több komponens is okozhatja (szilentblokkok és csapok), de akár a lengéscsillapító is.

Megoldás:  Az autót szervizbe kell vinni, ahol leszerelik a futómű egyes komponenseit és ellenőrzik a szilárdságukat. Az egyéb komponensek meghibásodásának kizárása után valószínűsíthető, hogy a lengéscsillapító zörög / kopog. Ne zavarja össze, hogy a lengéscsillapító "száraz", tehát az olaj nem folyt ki. A lengéscsillapítóból az olaj a légrugóba folyik, amely viszont légmentesen szigetelt, így a hibás lengéscsillapító is "száraz". Amennyiben univerzális lengéscsillapítóról van szó (nincs jobb /  bal oldalsó része), megpróbálhatja kicserélni a lengéscsillapítókat és tesztelheti, hogy a zörgés elmúlt-e. Ez után szükséges a lengéscsillapítót újra cserélni.


Az autó nem ült le, de ferdén áll...miért?

Az autó rossz kalibrációjáról, vagy meghibásodott magasságérzékelőkről lehet szó.

Megoldás:  Az autót szervizbe kell vinni, ahol fizikai ellenőrzésnek vetik alá a magasságérzékelőket. Szóba jöhet törés / hajlás vagy a kábelezés károsodása. Ebben az esetben szükséges az alkatrész cseréje és diagnosztikája valamint az autó újrakalibrálása. Amennyiben az érzékelők nem károsodtak, elegendő lehet a PC kalibrálás .


Az autó egyszer extrém magasan, máskor extrém alacsonyan van...miért?

Valószínűleg megsérült (eltört) az autó magasságérzékelője.

Megoldás:  Az autót szervizbe kell vinni, ahol fizikai ellenőrzésnek vetik alá a magasságérzékelőket. Szóba jöhet törés / hajlás vagy a kábelezés károsodása. Ebben az esetben szükséges az alkatrész cseréje és diagnosztikája valamint az autó újrakalibrálása.


Hangos a légkompresszorom...miért?

Gyenge a légkompresszora - a légkompresszor valószínűleg azért "szállt el", mert szüntelenül lyukas rendszerbe fújta a levegőt.

Megoldás:  Elsősorban a légkompresszort szükséges lecserélni (a relléket is!). Ez után ellenőrizni kell, hogy nem a rendszeren van-e a lyuk. Javasoljuk az autó figyelését és az egyes oldalak magasságának megmérését (az abroncsok sárvédőjénél) például reggel és este. Így kiderítheti melyik oldal süllyed és mely légrugó / lengéscsillapító cseréje szükséges. Szintén javasoljuk a légrugók / lengéscsillapítók páros cseréjét (2 elülső vagy 2 hátulsó), mivel a légrugók egyformán kopnak és csak idő kérdése, hogy mikor reped meg a másik oldal is (ez lehet pár nap vagy hónap). Így megspórolhatja a szervizben töltött időt és megkímélheti a futómű légkompresszorát is (nem fúj fölöslegesen).


Nem tudom átkapcsolni a futómű keménységét (sport / comfort)...miért?

A probléma a lengéscsillapító valamelyik elektronikus szelepében van - rossz csatlakozás vagy kiégett.

Megoldás:  Először rá kell kapcsolni az autót a diagnosztikára, hogy az elárulja melyik oldal hibás. Ezt követően a hibás oldalon ellenőrizni kell a lengéscsillapítóból eredő kábelt. Amennyiben az nem sérült, szerelje le a lengéscsillapítóról, csatlakoztassa ki az autóból és ellenőrizze / tisztítsa ki a végződéseit. Segítségére lehet egy kontakt spray is. Ezt követően mindent csatlakoztasson az eredeti helyére. Próbálja ki, hogy működik-e a kapcsolás. Amennyiben nem, akkor az elektroszelep égett ki és a teljes lengéscsillapító cseréje szükséges.


Figyelmeztetés: A feltüntetett szöveg csak tájékoztató jellegű, ezért minden esetben kérje szakember tanácsát! A honlap üzemeltetője nem vállal felelősséget az autó hibájának téves diagnosztizálásáért.

 

Termékeinkkel kapcsolatos kérdések


Mit jelent a lengéscsillapító vagy légrugó újraépítése?

A vállalatunk általi újraépítés azt jelenti, hogy az eredeti alkatrészt a legkisebb komponenseire szedjük és a működésképtelen komponenseket újakkal helyettesítjük. A lengéscsillapító új hidraulika-olajat, teflon tengelyszalagot, kompozit tokot és új tömítéseket kap. A légrugó új gumis ujjat kap, ami kb. 1 mm-el vastagabb az eredetinél. A légrugót javított tervezésű ónozott acélgyűrűkkel préseljük össze (saját gyártmány). Minden fém alkatrészt megtisztítunk és újrafestünk. Ezt követően összeszereljük a lengéscsillapítót és többször teszteljük. Az új tömítések és porvédő magától értetődő.


Légkompresszorokat is újraépítenek?

Nem, ügyfeleinknek eredeti WABCO és AMK légkompresszorokat kínálunk a legkedvezőbb áron. A hivatalos szervizek is ezeket a márkákat árusítják és autójában is ezeket találhatja meg. A rellé természetesen a csomag része.


Passzolni fog az alkatrész?

Persze! Javított eredeti alkatrészekről van szó, valamennyi paraméter az eredeti maradt.


Problémát jelent, ha az autó többi lengéscsillapítója / légrugója az eredeti marad és ezek mellé szerelek be egy újraépítettet?

Egyáltalán nem! Javított eredeti alkatrészekről van szó, a lengéscsillapító / légrugó valamennyi paramétere az eredeti maradt.


A két éves garancia a lengéscsillapító / légrugó nem hivatalos szervizben történő beszerelése esetén is érvényes?

Persze! Ajánljuk viszont, hogy a beszerelést bízza szakemberre, aki már szerelt hasonló alkatrészeket. A beszereléssel kapcsolatos kérdések esetén állunk rendelkezésére, szívesen segítünk.


 

 

Vásárlással kapcsolatos kérdések

 
 

Hogyan fizetek a csomagért?

Webshopunk termékeit utánvéttel kézbesítjük, tehát a megrendelés értékét készpénzben szükséges kifizetni. A bankkártyás fizetés is lehetséges.


Hogyan kapom vissza az előleget?

Egyszerűen! Elegendő, ha a beszerelést követően visszaküldi nekünk a régi alkatrészt, ideális esetben az eredeti dobozában. Mindössze annyit kell tennie, hogy ingyenes futárt rendel a weboldalunkon (kattintson ide a megrendelőlapra). A futár felveszi a csomagot a megadott napon, és a régi darabot visszajuttatja hozzánk. A pénzt arra a bankszámlára utaljuk, amit a megrendelőlapon a futár rendelésekor megadott.


Mikor kapom vissza az előleget?

Az előlegeket rendszerint a csomag kézbesítését és a csomag tartalmának ellenőrzését követő egy héten belül utaljuk. Kérjük vegye figyelembe, hogy az átutalás 1-3 napig tarthat. Amennyiben az utalás a visszaküldéstől számított 10 napon belül nem érkezik meg, ne habozzon felkeresni minket.


A két éves garancia a lengéscsillapító / légrugó nem hivatalos szervizben történő beszerelése esetén is érvényes?

Persze! Ajánljuk viszont, hogy a beszerelést bízza szakemberre, aki már szerelt hasonló alkatrészeket. A beszereléssel kapcsolatos kérdések esetén állunk rendelkezésére, szívesen segítünk.


Hibás alkatrész esetén hogyan reklamálhatok?

Kérjük lépjen velünk kapcsolatba telefonon vagy e-mailben! További információkért: Reklamációs szabályok.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teljes (asztali) verzió